Danskerne er glade for vin. Rigtigt mange danskere nyder hver aften et glas god rødvin eller hvidvin til aftensmaden. Og måske et lille ekstra efter måltidet. Vi smager på vinen og snakker om den. Nogen går endda til vinsmagning i deres fritid og har store oplevelse ud af det. For god vin kan være en hel oplevelse i sig selv. Det er utroligt hvad man kan gøre med de smagsløg vi har i ganen. Farver og frugter og krydderier optræder flittigt i vinanmeldelserne.
Hvis man vil have det optimale ud af sin vin, så skal den serveres ved den helt rigtige temperatur. Og før åbning skal den helst også have været opbevaret ved korrekt temperatur. Hvis man er en sand vinelsker, så kan det anbefales at man anskaffer sig et vinkøleskab. For et vinkøleskab kan indstilles til den helt rigtige temperatur, så du får det fulde udbytte af smagen og aromaen fra din vin. Det betyder virkelig noget. Faktisk meget mere end man lige går og tror.
Lunken vin
Måske har man oplevet det en sommeraften, hvor der er godt kød på grillen. Man hiver en god, saftig rødvin ned fra hylden og serverer. Men vinen er blevet varm i sommerheden og har fuldstændigt mistet sin charme og elegance. Det kan være en stor skuffelse at få sådan en sjat lunken vin. Især hvis man ved hvor godt den kan smage ved den rette temperatur. Derfor er et vinkøleskab sådan en fremragende opfindelse.
Et almindeligt køleskab bliver alt for koldt til for eksempel rødvin. Men har man et vinkøleskab, så kan man servere sin zinfandel ved lige nøjagtigt de 14 grader, der giver den bedst mulige smagsoplevelse. Det er helt bestemt værd at prøve. Især i sommervarmen har rødvin godt af at blive kølet en anelse ned. Det smages ganske tydeligt, hvis man prøver.
Placer det i garagen
Et vinkøleskab er en skøn luksus. Desværre er det ikke helt støjfrit. Derfor kan det være en god ide at placere det et sted, hvor det ikke gør noget med lidt støj, for eksempel i garagen. God fornøjelse.